10 Mayıs 2018 Perşembe

DATÇA'DA HIDIRELLEZ,BAYRAMI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.


Datça'da 6 Mayıs Pazar Günü Saat:12.00’de Hıdrellez Etkinliği
Saat 18 00’de  “Üç Fidan-Terzi Fikri-Seyit Rıza Anma Programı Düzenlendi



6 Mayıs geldiğinde  artık kışın soğuk günleri geride kalmıştır, doğa canlanmış,  havalar ısınmıştır. İnsanlar sevinçlerini doğada, deniz kenarlarında piknik yaparak, eğlenerek gösterirler, buralarda Hıdrellez Bayramı diye söz edilir.

Bu kapsamda Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi tarafından 06.05.2018 Pazar günü saat 12.00 de   Hızırşaha Külyesınde Hıdrellez Etkinliği düzenlendi.

06.05.2018 Pazar günü saat 12.00 de Hızırşaha Külyesınde HacIbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesı Cemevi yönetci, üyeler ve Datça’lı canlarla birlikte Hıdırellez Bayramını, Kurum Dedesi Nihat Yoleri’nin gülbent ve lokma duasında sonra Başkan Murat Yıldırım Hzırşah Türbesi ile ilgili bilgi verdi.


 “Neden burada olduklarını Alevi İnancında Mezar Taşı’nın 12 dilim olduğunu bu sembollerin yalnız alevi inancında olduklarını, geçmişte bu mekan Alevilerin inanç mekanı olduğunu 1826 yılından sonra değiştirilmiş olduğunu örneğin burada türbe varsa işte 5 kilometre uzaklıkta Dilek Tepesi var buda Alevilerin sembol ve simgelerin Abdal Musa’da türbeden 20 kilometre uzaklıkta Uçan Su olduğunu bizim için merkezlerimizin muhakkak türbe ile birlikte ziyaret edilecek bir mekan yakında olur buda yalnız alevi inancında olur” dedi.

 Daha sonra lokmalar paylaştı bir daha ki Hıdrellezde buluşmak üzere sona erdi.

FOTO GALERİ:










Hiç yorum yok:

HBVAKV Zeytinli Şubesi Cem Evi'ni ziyaret

  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi yönetimi 12.12.2023 Salı günü Balıkesir Edremit Zeytinli Cem Evi'ni  Başkan...